Суд не повернув майно, яке вилучило НАБУ в судовій адміністрації

Суд відмовив представнику Державної судової адміністрації в зобов'язанні Національного антикорупційного бюро повернути вилучене під час обшуку майно.

Таке рішення 23 травня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Світлана Кушнір за результатами розгляду скарги про неповернення тимчасово вилученого майна, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 9 квітня НАБУ провело обшук у приміщенні ДСА в Києві. Вказана слідча дія проводилася у межах кримінального провадження за фактами можливого придбання ДСА за завищеними цінами паратно-програмних комплексів записування та відтворення звуку та зображення у компанії «КИТ». Попередня кваліфікація справи – частина 5 статті 191 Кримінального кодексу України (заволодіння майном).

Так, в ході обшуку детективи вилучили три жорсткі диски та копії документів, які прошиті, пронумеровані та опечатані печаткою ДСА України копії документів, щодо функціонування програмного забезпечення «Акорд» та спроможності здійснювати відеозапис судових засідань на 236 аркушах. На думку представника судової адміністрації, детектив вилучив це майно безпідставно, оскільки на його виявлення не було надано дозволу ухвалою про проведення обшуку. Водночас у ДСА додали, що один з жорстких дисків НАБУ повернуло. Втім адвокати ДСА просили суд зобов'язати НАБУ повернути решту майна.

Своєю чергою детектив заперечував проти задоволення скарги. Він вказував, що на цих дисках було виявлено електронне листування ДСА з директором компанії «КИТ». Крім того, все вилучене постановою детектива визнано речовими доказами. Вивчивши скаргу, суддя Кушнір відмовила у її задоволенні. Вона вказала, що ухвалою про проведення обшуку у приміщенні ДСА було прямо надано дозвіл на вилучення цього майна.

Нагадаємо, НАБУ проводило обшуки в будівлі Української асоціації футболу. Пізніше, у відомстві прокоментували ці слідчі дії.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО