Уряд оскаржив скасування націоналізації ПриватБанку

Кабінет міністрів 16 травня 2019 року подав апеляційну скаргу на рішення Окружного адміністративного суду Києва про скасування націоналізації ПриватБанку.

Як пише «Слово і Діло», про це свідчать дані реєстру апеляційних скарг, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Як повідомлялося, Окружний адміністративний суд Києва 18 квітня 2019 року скасував рішення про націоналізацію ПриватБанку, а також рішення Національного банку про перелік пов'язаних осіб фінустанови.

Уряд 18 грудня 2016 року, посилаючись на пропозицію НБУ і колишніх акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той момент були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, прийняв рішення про націоналізацію цієї фінустанови.

Екс-власники банку вважають проведену націоналізацію, в результаті якої вони повністю втратили акцій, незаконною, тоді як ПриватБанк і держава вимагають від них додаткового відшкодування шкоди.

Наразі сторони ведуть судові суперечки як в Україні, так і в зарубіжних юрисдикціях. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура почала розслідування тиску президента України Петра Порошенка на суддів у справі ПриватБанку.

Раніше також повідомлялося, що суд об'єднав п'ять позовів Ігоря Коломойського щодо ПриватБанку.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО