Справа Одеської ТЕЦ: САП програла апеляцію на повернення акту

Суд остаточно повернув Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі обвинувальний акт щодо колишнього ліквідатора Одеської теплоелектроцентралі Євгена Лахненка, обвинуваченого у розтраті коштів.

Таке рішення 25 квітня ухвалила колегія суддів Одеського апеляційного суду під головуванням Альбіни Кадегроб за результатами розгляду скарги прокурора, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, суд повернув обвинувальний акт щодо Лахненка назад до САП. На думку суду, екс-ліквідатор Одеської ТЕЦ обвинувачується у скоєнні кримінального правопорушення разом із іншою особою, але остання за невідомих причин у зазначеному обвинувальному акті до кримінальної відповідальності не притягується, обвинувальний вирок щодо нього відсутній, а також відсутні відомості щодо виділення щодо цієї особи матеріалів в окреме провадження. Тому судді вважають, що прізвище іншої особи треба прибрати з акту.

Не погодившись з таким рішенням, прокурор САП Роман Кимлик подав апеляційну скаргу. Свою апеляцію він обґрунтовував тим, що дії другої особи досліджується в іншому кримінальному провадженні, з якого були виділені матеріали щодо Лахненка, а висновок судово-економічної експертизи не міг бути дослідженим судом під час підготовчого судового засідання.

Вивчивши скаргу, судді відмовили в її задоволенні. На думку суддів, згадування другої особи в обвинувальному акті є свідченням про недотримання вимог статті 291 КПК України, як і посилання на висновок судово-економічної експертизи.

Нагадаємо, Лахненко раніше залишався без обов'язків. Також він відпрошувався на відпочинок до Таїланду.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО