У Таїланді коронували нового монарха Раму Х

У Бангкоку в суботу, 4 травня, відбулася церемонія коронації короля Таїланду Маха Вачіралонгкорна (Рама Х).

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на місцеві ЗМІ.

Рама Х сам поставив собі на голову Велику корону перемоги вагою 7,3 кг, оскільки за традицією це заборонено робити іншим, щоб не торкнутися голови короля і тим самим не осквернити її.

Після цього головний брамін вручив Його Величності королівську золоту пластину із повним офіційним титулом, королівські регалії, стародавні ордени та інші атрибути найвищої влади.

«Я продовжу захищати і правити з праведністю на благо людей», - сказав новопризначений король.

Потім Рама Х здійнив помазання на королівський титул королеви Сутхіди. Разом вони очолили релігійну церемонію в тронному залі Амаріндра Вінічхая у Великому королівському палаці.

Пізніше король надасть аудієнцію членам королівської сім'ї, Таємної королівської ради і кабінету міністрів, а також високопосадовцям. Потім Рама Х відправиться до храму Смарагдового Будди, щоб оголосити себе королівським покровителем буддизму в Таїланді. Завершиться день церемонією прийняття королівської резиденції в Чакрабаті Биман. Суть ритуалу полягає в символічному заселенні в житло.

Рама X зійшов на престол 1 грудня 2016 року - на 50-й день після смерті свого батька Пуміпона Адульядета (Рами IX), що правив королівством протягом 70 років. За рішенням монарха церемонія коронації була відкладена.

Нагадаємо, з 14 квітня українці можуть подорожувати до Таїланду без віз.

Також нагадаємо, МЗС попереджало українців про наближення тропічного шторму в Таїланді.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО