Справа Труханова: САП просить перенести засідання

Спеціалізована антикорупційна прокуратура знову не з'явилася на судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням міського голови Одеси Геннадія Труханова та інших осіб у розтраті 185 млн грн і попросила переносу суду.

Про це в Twitter написав журналіст Михайло Штекель, повідомляє «Слово і Діло».

За його словами, прокурори подали заяву про перенесення суду на 25 травня, тобто після відпустки керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького. Сам керівник САП потрібен для зміни обвинувального акту в цьому провадженні. Водночас, як пише журналіст, судді натякають на те, що прокурори навмисно затягують розгляд справи для скерування її до Вищого антикорупційного суду, збір суддів яких призначений на 7 травня.

Також, за інформацією Штекеля, САП хоче перенести розгляду справи Труханова до Антикорупційного суду. Водночас захист вказує, що, за їх даними, цей суд запрацює не раніше вересня 2019 року.

«Головуючий суддя питає в обвинувачених, чи є взагалі сенс призначати наступне засідання, якщо 7 травня вперше зберуться судді Антикорупційного суду», – пише журналіст.

Наприкінці засідання судді вирішили звернутися до генерального прокурора, керівника САП, Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів, Вищої ради правосуддя та інших керівних структур, щоб ті оцінили дії прокурорів. Також вони призначили наступне судове засідання на 11 травня на 10:00.

Нагадаємо, Труханову підготували нове обвинувачення. Раніше НАБУ почало розслідувати відмову свідка від дачі показань у справі мера Одеси. Також САП викликала народного депутата Сергія Лещенка до суду у справі Труханова.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО