У Зеленського розповіли про ідею «здай корупціонера»

У команді обраного президента уточнили, як можна реалізувати одну з ідей по боротьбі з корупцією в Україні.

Спікер штабу Володимира Зеленського Дмитро Разумков розповів в ефірі 112 Україна 26 квітня, як будуть намагатися реалізувати ідею «здай корупціонера», пише «Слово і Діло».

Нагадаємо, раніше Зеленський в ефірі одного з телеканалів заявив, що з корупцією в Україні можна ефективно боротися з допомогою закону Лінкольна, котрий працював у США. Згідно з ним, громадяни, які виявиляли чиновників-крадіїв, отримували відсоток від вкрадених коштів.

«Що стосується 10% (від грошей, які повернулися назад до бюджету після упіймання корупціонера - ред.), дійсно є така ідея, ми будемо пробувати її реалізувати. Якщо ви допоможете відправити корупціонера за ґрати в рамках чинного законодавства, в рамках доказової бази, яка при вашій допомозі, в тому числі, буде зібрана, то напевно, ви будете заслуговувати на захист держави і на певну компенсацію за вашу добровільну допомогу. Ми будемо намагатися реалізувати це в життя», - підкреслив Разумков.

За його словами, антикорупційні структури працюватимуть окремо від президента і уряду.

«Це мають бути незалежні структури, які будуть працювати автономно від президента, від народних депутатів, від Кабінету Міністрів, і в тому числі, якщо хтось із перерахованих вище порушить закон», - вказав глава штабу Зеленського.

Раніше у Зеленського прокоментували «паспортний» указ.

Також нагадаємо, Зеленський поїхав на вихідні до Туреччини.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО