Патріарх Філарет назвав першочергове завдання Зеленського

Почесний патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет привітав Володимира Зеленського з обранням президентом України.

Про це сказано в привітанні патріарха Філарета, адресованому Зеленському та опублікованому на сторінці патріарха в Facebook в понеділок, 22 квітня, передає «Слово і Діло».

«Український народ на президентських виборах продемонстрував високі стандарти демократії і під час свого волевиявлення обрав Вас главою Української держави. У день інавгурації Господь покладе на Вас велику відповідальність за долю кожного громадянина і країни в цілому», - написав Філарет.

Патріарх Філарет нагадав майбутньому президентові України, що він дасть присягу «перед Богом і людьми» захищати суверенітет і незалежність України, дбати про благо Вітчизни і добробут українського народу, обстоювати права і свободи громадян, додержуватися Конституції України і законів, виконувати свої обов'язки в інтересах усіх співвітчизників, підносити авторитет України у світі.

«У зв'язку з цим хочу щиро привітати Вас з перемогою і висловити надію, що Ви будете свідомі довіри нашого народу і продовжите державний, проєвропейський і євроатлантичний курс України. Згадані цінності українці не раз захищали на Майдані, захищають вони їх і на війні з російським агресором», - зазначив патріарх.

«Переважна більшість наших співгромадян віддали голоси за Вас, тому що прагнули миру і більш рішучої боротьби з корупцією. Корупція - страшна біда, яка роками роз'їдає нашу державу, підриває довіру не тільки своїх громадян, а й міжнародних партнерів. Сподіваюся, що Ви будете мати сили кардинально змінити ситуацію і почнете реальну боротьбу з цим злом», - також зазначив він.

Також патріарх Філарет наголосив на важливості збереження єдності і національної консолідації через російську агресію проти України.

«Хочу відзначити, що українці дуже миролюбна нація, що підтверджується унікальним у світовій історії фактом - добровільною відмовою від ядерної зброї. Але нам мир у неволі не потрібен. Господь створив людину вільною. І ми повинні дорожити свободою», - сказав він.

Почесний патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет заявив, що першочерговим завданням для Зеленського на посаді президента повинна стати «консолідація всіх проукраїнських і державних сил в ім'я кращого майбутнього України, кожної людини».

«Переконаний, що Вам вистачить сил і мудрості гідно виконувати покладені на Вас функції глави держави, гаранта Конституції і Верховного головнокомандувача, відстояти національний суверенітет, відновити територіальну цілісність України і спільними зусиллями зробити її процвітаючою і європейською країною. Бажаю успіхів на нелегкій і відповідальній посаді», - побажав патріарх Філарет Зеленському.

Нагадаємо, в Кремлі не стали вітати Зеленського і засумнівалися в його легітимності.

Також відзначимо, Янукович і Онуфрій привітали Зеленського з результатами виборів.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО