Суд не захотів розглядати скаргу на підозру екс-директору «Авіакону»

Суд не відкрив провадження за скаргою адвоката колишнього директора державного підприємства «Конотопський авіаремонтний завод «Авіакон» Анатолія Буцана на повідомлену йому підозру Національним антикорупційним бюро і Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою.

Таке рішення 10 квітня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вікторія Жовноватюк, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в рішенні, адвокат Буцана подав скаргу на повідомлену його клієнту підозру і просив відкрити провадження за нею. Своєю чергою детектив НАБУ заперечував проти розгляду цієї скарги, оскільки вимоги пункту 10 частини 1 статті 303 Кримінального процесуального кодексу України не розповсюджуються на кримінальні провадження, які порушені до внесення змін в КПК України.

Як встановив суд, вказане провадження було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 14 листопада 2016 року, тобто до введення в дію змін до п. 10 ч. 1 ст. 303 КПК України. Тому, суддя не відкрив провадження за скаргою.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру екс-директору «Авіакону», його колишньому заступнику і ще одній особі. Пізніше, суд обрав їм запобіжний захід. Раніше у Національному бюро назвали кількість експертиз, проведених у справі «Авіакону».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО