Порошенко назвав можливі наслідки повернення ПриватБанку Коломойському

Президент Петро Порошенко прокоментував можливе повернення націоналізованого ПриватБанку колишньому власнику Ігорю Коломойському, який нещодавно зажадав повернути йому акції банку.

Про це він повідомив пд час зустрічі з бізнесом у понеділок, 15 квітня, пише «Слово і Діло».

«Рішення на користь колишнього власника буде потужним ударом по співробітництву з МВФ... Задній хід викличе глибоку кризу у відносинах з МВФ», - сказав Президент.

При цьому Порошенко підкреслив, що рішення про націоналізацію банку ретельно обговорювалося на Раді нацбезпеки і оборони, Кабміні та з міжнародними фінансовими організаціями. Порошенко також назвав неприпустимою компенсацію у 2 млрд дол. Ігорю Коломойському.

«Зате не мовчать пов'язані із Зеленським особи. Вимога двохмільярдної компенсації за ПриватБанк вже на столі. А справа про визнання націоналізації незаконною - на останній стадії судового розгляду. Рішення на користь колишнього власника стане потужним ударом по співробітництву з МВФ», - заявив Порошенко.

Раніше Коломойський заявив, що не має наміру повертати націоналізований ПриватБанк, але хоче повернути капітал у 2 мільярди доларів.

Нагадаємо, Кабмін ухвалив рішення про перехід 100% акцій Приватбанку у власність держави з 19 грудня 2016 року.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО