Понад половина біженців в Україні поскаржилися на бідність

Більше половини внутрішньо переміщених осіб заявили, що грошей їм вистачає тільки на харчування, або навіть на харчуванні вони змушені економити.

Як інформує «Слово і Діло», про це йдеться у звіті національної системи моніторингу ситуації з внутрішньо переміщеними особами, складеному на основі 12-го раунду опитування щодо ситуації з внутрішньо переміщеними особами в Україні, повідомляє у вівторок, 9 квітня, УНН.

Згідно з результатами опитування, 51% переселенців оцінили свою фінансову ситуацію як «грошей вистачає тільки на харчування» або «змушені економити навіть на харчуванні».

Так, середньомісячний дохід на члена домогосподарства внутрішньо переміщеної особи склав 2429 грн у грудні 2018 року, що близько середньомісячного доходу станом на грудень 2017 року.

При цьому зазначається, що середньомісячний дохід на душу населення є найвищим у Києві - 4150 грн, найнижчий - у сільській місцевості (1610 грн).

Відомо, що у 12-му раунді опитування ситуації з внутрішньо переміщеними особами в Україні, проведеному в жовтні-грудні 2018 року, 2403 респонденти було опитано шляхом особистих інтерв'ю та 4044 - по телефону.

Нагадаємо, станом на жовтень 2018 року, згідно з даними структурних підрозділів соцзахисту, на обліку перебували 1 522 743 переселенці.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО