Розенко пояснив, чому виникла заборгованість перед пенсіонерами-переселенцями

Читать на русском
Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко заявив, що всі заборгованості пенсіонерам-переселенцям виплачуються відповідно до законів України.

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко заявив, що всі заборгованості пенсіонерам-переселенцям виплачуються відповідно до законів України.

Про це міністр повідомив в середу, 27 лютого, пише «Слово і Діло».

Динаміка міграції в Україні: де реєструється найбільше переселенцівНайбільше офіційно зареєстрованих переселенців у Донецькій, Луганській областях і Києві. Неохоче їдуть внутрішні мігранти на Волинь, до Рівненської та Чернівецької областей.

«На сьогоднішній день всі люди, які реально є переселенцями, які постійно проживають на території, підконтрольній українській владі, всі необхідні пенсійні виплати отримують. Що стосується встановлення інших механізмів, над цим сьогодні Міністерство соціальної політики працює. Проте всі пенсійні виплати ми намагаємося здійснювати вчасно та в повному обсязі», - зазначив представник уряду.

Щодо заборгованості із виплат пенсій Розенко зазначив, що цю проблему створила не українська держава:

«Будь-які проблеми з виплатою пенсій на окупованій території викликані виключно захопленням цієї території РФ, і вся відповідальність за ці соціальні проблеми, які там сьогодні є, і за те, в якому жахливому стані там знаходиться вся соціальна сфера, лежить виключно на окупаційній владі, в зокрема на РФ. Ми безумовно шукаємо механізми, у нас немає історії про те, що кошти десь зникають. Всі борги, які є перед людьми, ми виплачуємо згідно із законами України», - додав Розенко.

Раніше Розенко пояснив підвищення пенсії перед виборами.

Також нагадаємо, в Кабміні нагадали, коли і на скільки зростуть пенсії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: