Україна продовжує перегляд усіх угод у межах СНД – Клімкін

Україна не бере участі в будь-якій діяльності в межах СНД і завершує перегляд всіх угод зі Співдружністю.

Як пише «Слово і Діло», про це в п'ятницю, 5 квітня, заявив журналістам у Києві міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє УНН.

«Я не їздив на жодні СНД-шні тусовки, коли ми фактично не вийшли з СНД», - сказав Клімкін, відповідаючи на питання журналіста про те, чи планує він відвідати сьогоднішній з'їзд.

За його словами, зараз Україна офіційно вийшла з переліку країн співдружності і не бере участі в будь-якій діяльності в межах СНД.

«Єдине, що ми робимо, - ми завершуємо перегляд всіх угод таким чином, щоб «убити» з усіма угодами, які нам не потрібні, і залишити такі, що важливі просто для українців - в контексті пенсійного забезпечення, визнання дипломів. Головне, про що ми повинні турбуватися, - це люди», - зазначив глава МЗС.

Раніше Росія направила офіційне запрошення Україні для участі в засіданні Ради міністрів закордонних справ держав СНД, яке пройде 5 квітня в Москві.

Також міністр закордонних справ Павло Клімкін раніше заявив, що принципових змін у зовнішній політиці України при новообраному президенті не буде.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО