Зведення штабу ООС 5 квітня: 10 обстрілів, є поранений

Бойовики незаконних збройних формувань 10 разів відкривали вогонь по позиціях Об'єднаних сил, внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення.

Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил вранці в п'ятницю, 5 квітня, пише «Слово і Діло».

«4 квітня російсько-окупаційні війська 10 раз обстріляли позиції підрозділів Об'єднаних сил, при цьому вісім разів застосували заборонене Мінськими домовленостями озброєння з витратою 33 боєприпасів калібром 152, 122, 120 і 82 мм. Також ворог обстрілював наших захисників з протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї... Внаслідок обстрілу один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення»- йдеться в повідомленні штабу ООС.

Бойовики застосували озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

«У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» окупанти обстріляли позиції наших військ дев'ять разів: тричі, з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібрів 120 і 82 мм і великокаліберних кулеметів - поблизу села Лебединське; двічі, з мінометів калібрів 120 і 82 мм, гранатометів різних систем і стрілецької зброї - у міста Авдіївка; з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - в районі населеного пункту Піски; зі станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - близько селища міського типу Талаківка; з автоматичних станкових гранатометів - в районі населеного пункту Павлопіль; з протитанкового ракетного комплексу і станкових протитанкових гранатометів - біля села Новоселівка друга», - відзначили в штабі ООС.

Також обстрілу піддався населений пункт Новотошківське.

«З початку поточної доби обстрілів позицій наших військ не зафіксовано» - підсумували в штабі ООС.

За даними української розвідки, четверо бойовиків НЗФ знищені і двоє отримали поранення. Також вогнем була знищена одна одиниця військової техніки бойовиків.

Раніше в ООН підрахували, скільки цивільних постраждало від мін на Донбасі.

Також нагадаємо, двом організаторам псевдореферендума на Донбасі оголосили підозру.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО