Скаргу Вишинського розгляне Об'єднана палата Верховного суду

Сьогодні, 20 березня, Верховний суд частково задовольнив клопотання захисту та передав касаційну скаргу у справі головного редактора «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського на розгляд до Об'єднаної палати Касаційного адміністративного суду у складі Верховного суду.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив у залі суду головуючий суддя Сергій Стороженко, передає кореспондент РБК-Україна.

Суд оголосив лише результативну частину рішення.

«Суд постановив клопотання захисників у кримінальному провадженні за касаційною скаргою захисників про передачу на розгляд у Велику палату задовольнити частково. Суд ухвалив передати скаргу до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного суду», - заявив суддя.

Наразі засідання завершено.

Головуючий суддя Сергій Стороженко на початку засідання дозволив Вишинському знаходитися поряд з адвокатами, а не в боксі для затриманих.

Зазначимо, розгляд справи Вишинського по суті розпочнеться 26 березня у Подільському райсуді Києва.

Нагадаємо, раніше уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова прокоментувала питання можливого обміну Кирила Вишинського. Так, омбудсмен вважає проблему Вишинського «особливою». При цьому сам головред підкреслив, що його не цікавить обмін на українських військовополонених.

Як повідомлялося раніше, представник президента України у тристоронній контактній групі в Мінську Ірина Геращенко повідомила, що Вишинського не включили в списки на обмін з РФ через те, що його ім'я не звучало в пропозиціях на обмін з російської сторони.

Додамо, раніше повідомлялося, що Вишинський прибув до зали суду Верховного суду, де слухатимуть скаргу по його справі.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО