Справа Дельта банку: САП звернулася до Верховного суду щодо допиту Попової

Суд відмовив Спеціалізованої антикорупційної прокуратурі в касації на рішення про не відкриття провадження за скаргою на зобов'язання Національного антикорупційного бюро провести допит колишнього голови ради директорів Дельта банку Олени Попової.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Касаційного кримінального суду, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, Солом'янський суд Києва зобов'язав НАБУ провести допит Попової в рамках кримінального провадження про можливу розтрату рефінансування Національного банку України комерційними банками. Так, в ході розслідування адвокат Денис Бугай подав клопотання в НАБУ про проведення допиту екс-голови ради директорів Дельта банку в режимі відеоконференції. Однак допит так і не провели. Своєю чергою адвокат Бугай подав скаргу на бездіяльність детектива НАБУ, яке полягає у невиконанні процесуальних дій. Суддя її задовольнив і зобов'язав Національне бюро провести цей допит.

Водночас САП подала апеляційну скаргу на це рішення. У ній прокурор просив скасувати цю постанову в зв'язку з неповнотою судового розгляду, невідповідністю висновків суду фактичним обставинам справи і порушенням вимог кримінального процесуального законодавства. Вивчивши його апеляцію, судді відмовили у відкритті провадження у ній.

У зв'язки з цим керівник САП Назар Холодницький подав скаргу до Касаційного кримінального суду. В ній він посилаючись на істотне порушення вимог Кримінального процесуального кодексу, просив скасувати ухвалу Київського апеляційного суду про не відкриття провадження та призначити новий розгляд у суді апеляційної інстанції. Однак Касаційний кримінальний суд також відмовився відкривати провадження, оскільки ухвала про зобов'язання не підлягає оскарженню.

Нагадаємо, НАБУ встановило схему виведення коштів із Дельта Банку. Раніше детективи перевірили дзвінки фігурантів цієї справи.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО