НАБУ розслідує можливі зловживання службовцями «Спецжитлофонду»

Детективи Національного антикорупційного бюро розслідують можливі зловживання службових осіб комунального підприємства «Спецжитлофонд».

Про це йдеться в ухвалах Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

За версією детективів, службовці «Спецжитлофонду» запровадили механізм переуступку за заниженою вартістю майнових прав на квартири та нежитлові приміщення за попередньою змовою з підконтрольними підприємствами. Як встановило НАБУ, колишній директор «Спецжитлофонду» Костянтин Федотов та екс-керівник ТОВ «БВК УРБІ» уклали договір купівлі-продажу 52 квартир у Києві за адресою вул. Підвисоцького 4В. Пізніше між ними був укладений додатковий договір, згідно умов якого «БВК УРБІ» відступило на користь третіх осіб майнові права на частину квартир, а саме на 21 квартиру. 20 з цих квартир були відступлені на користь ТОВ «Роял Білдінгс Девелопмент Україна».

Остання фірма своєю чергою відступила ці квартири фізичним особам за договорами, які є однотипними. Як встановило НАБУ, на рахунки «Спецжитлофонду» кошти за ці квартири від «Роял Білдінгс Девелопмент Україна» не надходили, а надійшли гроші від фізичних осіб-покупців квартир. Детективи також з'ясували, що вказані квартири були продані за заниженою вартістю (за 1 кв. м для 1-кімнатних квартир – 11 950 грн; для 2-кімнатних квартир – 11 690 грн, а для 3-кімнатних квартир – 11 490 грн) у той час як за оцінкою вартість 1 кв. м становила за однокімнатні – 26 300 грн; двокімнатні – 24 500 грн і трикімнатні – 25 800 грн. У Бюро встановили, що «Спецжитлофонд» недоотримав 15,58 млн грн за ці квартири і ще майже 26 млн грн за ще 53 квартири, які відступили за таким же механізмом.

У зв'язку з цим детективи просили суд надати доступ до інформації за абонентськими номерами екс-директора «Спецжитлофонду» Федотова мобільних операторів «Водафон» і «Київстар». Суд клопотання задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ почало розслідувати можливу брехню в декларації екс-прокурора з Київської області. Також детективи розслідують виведення коштів, які повинні були конфіскувати. Раніше НАБУ почало слідство за фактом можливого нанесення збитків харківським зерновим держпідприємствам.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО