МЗС Британії заявило про підтримку України в протистоянні російській агресії

Великобританія послідовно підтримує Україну в зв'язку з нападом РФ на українські кораблі в Керченській протоці та іншими випадками російської агресії, а також пов'язані з цим санкції.

Про це заявив міністр закордонних справ Великобританії Джеремі Хант, передає «Слово і Діло» з посиланням на британський МЗС.

Хант зазначив, що санкції є ще одним прикладом того, як міжнародне співтовариство виступає проти Росії через те, що вона постійно порушує міжнародне право.

«Сьогодні Великобританія та наші міжнародні партнери в ЄС, Австралії, Канаді та США направили Росії однозначний сигнал про те, що її напад на українські судна в Керченській протоці і Чорному морі в минулому році був абсолютно неприйнятним», - йдеться в повідомленні.

Голова британського МЗС також пообіцяв продовжувати вживати необхідні спільні заходи у відповідь на дії Росії по дестабілізації України.

«Росія має негайно звільнити 24 затриманих військовослужбовців і повернути захоплені судна... Росія має дозволити вільний і безперешкодний прохід українських і міжнародних судів через Керченську протоку і Азовське море», - підкреслив Хант.

Раніше президент Петро Порошенко знову заявив про загрозу повномасштабної агресії РФ.

Також нагадаємо, були підраховані втрати української економіки від російської агресії.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО