Луценко розповів про повістки учасникам підкупу виборців

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що правоохоронці розслідують справу стосовно організації «піраміди» з підкупом виборців, в якій фігурує народний депутат Валерій Дубіль.

Як пише «Слово і Діло», про це він повідомив в ефірі програми Право на владу на 1+1.

За його словами, учасникам злочинної схеми щодо підкупу виборців вже розіслано близько п'яти тисяч повісток.

«Одна справа СБУ, яка з листопада за рішенням суду фіксувала діяльність величезної організації на чолі з депутатом паном Дубілем, який за допомогою дев'яти завезених з РФ технологів організував величезну організацію на десятки тисяч людей, які отримували кошти з фонду кандидата в президента; які планували видавати кошти виборцям», - повідомив Луценко.

За його словами, народний депутат Дубіль не приходить на допити в правоохоронні органи.

«Пан Дубіль вже двічі не прийшов на допит. У нього депутатський імунітет. Звернутися до парламенту немає жодної можливості, тому що у них тисячі поправок до мовного закону. Тому, на жаль, працюємо виключно з недепутатською частиною цієї організації. Поки ми не отримаємо повноцінний доступ до депутата - завершення (розслідування справи - ред.) - нереально. Але тим не менше 5 тисяч повісток до учасників цієї піраміди пішли і цього тижня, і наступного. Вони будуть знайомитися зі слідчими ДБР або СБУ», - повідомив Луценко.

Він додав, що правоохоронці розслідують дві великих справи щодо підкупу виборців.

«У нас спільна позиція всіх силовиків про те, що на виборах неприпустимі порушення чинного законодавства. Головні порушення: підкуп виборців, використання громадян Російської Федерації як організаторів будь-яких виборчих технологій, і, звичайно, тиск на членів ЦВК. У нас дійсно є щонайменше дві великі справи. Одна справа - в СБУ, другу справа веде МВС», - повідомив Луценко.

Нагадаємо, 21 лютого в СБУ заявили про викриття «виборчої піраміди» під керівництвом народного депутата, яка працювала в низці регіонів України і повинна була забезпечити конкретному кандидату перемогу на виборах.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО