Поліція завела нові справи за порушення виборчої кампанії

Читать на русском
Національна поліція 5 березня зареєструвала 97 повідомлень про порушення виборчого процесу.

В Україні минулої доби, 5 березня, Національна поліція зареєструвала 97 повідомлень про порушення виборчого процесу під час виборів-2019.

За чотирма фактами відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу МВС.

Порушення під час виборів: куди, кому та за що скаржитисяМіністр внутрішніх справ України Арсен Аваков пообіцяв, що МВС не допустить застосування незаконних схем на виборах 2019 року. Про виборчі порушення поговорили з експертами.

Повідомляється, що в Дніпропетровській області зареєстровано 14 повідомлень, Донецькій - 11, Київській і Херсонській - по 10, в місті Київ - 8, Тернопільської області - 7. За добу органами поліції складено 18 адміністративних протоколів.

Всього з початку виборчого процесу територіальними органами Національної поліції зареєстровано 1442 повідомлення про порушення, пов'язані з виборчим процесом. З них найбільше: у місті Київ - 157, Дніпропетровській області - 147, Київській - 104, Одеській - 80. В основному зазначені факти пов'язані з незаконною агітацією - 985, підкупом виборців - 100, пошкодженням майна - 25 і хуліганством - 17. Загалом за вказаним фактом розпочато 60 кримінальних справ. Складено 354 протоколів про адміністративні правопорушення.

Нагадаємо, 4 березня поліція зареєструвала 38 фактів недотримання виборчого законодавства.

Додамо, в день виборів президента, 31 березня, охороняти громадську безпеку буде більше 130 тисяч правоохоронців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: