МЗС засудило поїздку французьких політиків до окупованого Криму

Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує поїздку групи французьких політиків до окупованої Російською Федерацією Автономної Республіки Крим.

Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті відомства у четвер, 14 березня, пише «Слово і Діло».

«Здійснивши несанкціонований візит на злочинно анексовану українську територію, французькі громадяни проявили неповагу до суверенітету і територіальної цілісності України, проігнорувавши фундаментальні принципи міжнародного права, законодавство України. Вони також діють всупереч офіційній позиції власної країни, яка рішуче засуджує спробу анексії Росією українського півострова», - йдеться в повідомленні.

МЗС розцінює дії цих французьких політиків як пряме потурання агресору в його неприпустимій політиці експансіонізму, нетерпимості і дискримінації, мілітаризації Криму і створенні загроз безпеки у регіоні Чорного і Азовського морів, а також масових і систематичних порушень прав людини на окупованому Кримському півострові.

«Вкотре вимагаємо від всіх іноземних громадян чітко дотримуватися «Порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї». Порушники будуть притягнуті до відповідальності згідно із законодавством України», - додали у відомстві.

Відзначимо, що окупаційна влада Криму анонсувала візит французьких депутатів з 13 до 16 березня. Запланована участь політиків у заходах, приурочених російській анексії.

Також нагадаємо, Україна подала позов до ЄСПЛ щодо порушення прав людини в Криму.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО