«Нацкорпус» поставив Порошенку ультиматум

Політична партія «Національний корпус» має намір продовжувати акції протесту, поки винні в розкраданні оборонної сфери не будуть покарані.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив лідер «Нацкорпусу» Андрій Білецький на брифінгу 11 березня, присвяченому подіям із проривом членів націоналістичних угрупувань до президента Петра Порошенка.

Також керівник центрального штабу НК Родіон Кудряшов стверджує, що після подій у Черкасах, кількість охочих долучитися до акції збільшилась.

«Ми дали Порошенку тиждень. Щоб він використав останнє дієво право в Україні: взяв телефонну слухавку і наказав своїм лакеям – суддям і прокурорам – взяти себе в руки і заарештувати цих покидьків. Якщо цього не буде, наш наступний крок: субота, 16 березня, Майдан Незалежності», – заявив Кудряшов.

За його словами, наступна акція націоналістів «буде вже без політичної символіки та прапорів».

«Куди ми підемо після подій на Майдані, ви дізнаєтесь на місці. З фантазією в нас нормально. І ми впевнені, що все у нас вийде», – додав Кудряшов.

Нагадаємо, 9 березня активісти «Національного корпусу» та «Нацдружин» намагалися прорватися до Петра Порошенка під час його виступу в Черкасах. В результаті зіткнення активістів «Національного корпусу» з правоохоронцями в Черкасах постраждали 15 поліцейських.

Активістам вдалося вийти на сцену, де один із них виступив перед людьми з промовою. Кортеж президента залишив Черкаси.

Раніше в суботу націоналісти зібралися на Майдані Незалежності в Києві з вимогою розслідувати розкрадання в оборонному комплексі, «посадити Свинарчуків» і конфіскувати їхнє майно.

Після мітингу на Майдані націоналісти вирушили до Адміністрації президента, де відбулися зіткнення із силовиками.

Також Аваков заявив, що радикали «Нацкорпусу», які в суботу, 9 березня, влаштували бійку на мітингу президента Петра Порошенка в Черкасах, будуть притягнуті до відповідальності.

Пізніше лідер політичної партії «Національний корпус» Андрій Білецький пояснив, чому акція «Свинарчуків Порошенка – за ґрати» була організована у вихідний, а активісти вирушили саме до Адміністрації президента, знаючи, що Петро Порошенко перебуває цього дня в Черкасах.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО