Шотландія та Вельс виступили проти угоди про Brexit

Парламенти Шотландії та Вельсу на своїх засіданнях у вівторок, 5 березня, офіційно виступили проти угоди про Brexit, розробленої британським урядом і Євросоюзом.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Reuters.

«Шотландський парламент і валлійська національна асамблея цього вівторка проголосували проти Brexit-угоди, розробленої між урядом Сполученого Королівства і Брюсселем. Це перший раз, коли вони зробили подібний крок так одночасно», - йдеться в повідомленні.

Очікується, що рішення цих парламентів посилить і без того серйозні внутрішні тертя у Великій Британії з приводу виходу з Європейського союзу, офіційною датою якого має стати 29 березня.

У той же час відзначається, що ці голосування не матимуть ніякої зобов'язуючої сили, виступаючи радше засобом кристалізації опозиції нинішньому британському уряду.

Відомо, що саму ж угоду про Brexit має підтримати лише загальний британський парламент у Лондоні, а відповідне голосування заплановане на наступний тиждень.

Нагадаємо, під час референдуму про вихід країни з ЄС в 2016 році Англія та Вельс проголосували переважно за це, в той час як Шотландія та Північна Ірландія – проти.

Як повідомлялося, Євросоюз готовий до поступок Лондону щодо Brexit. ЄС готовий погодитися з відтермінуванням виходу Великої Британії з його складу, але на певних умовах.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО