З’ясувалося, як Міноборони позначає недоброчесних підрядників

На сайті Міністерства оборони України оприлюднено реєстр підрядників, які порушували договірні зобов’язання на об'єктах будівництва.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив заступник начальника Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних Сил України полковник Олександр Чергінець.

Він розповів, що в оборонному відомстві налагоджено постійний моніторинг виконання робіт на об'єктах будівництва, щотижнево готуються фотозвіти про проведені роботи, триває взаємодія з органами державного архітектурно-будівельного контролю та органами військової прокуратури.

Відповідно до умов договорів до підрядників, які не виконують зобов’язання за договором, проводяться заходи претензійно-позовного характеру.

Загалом направлено 133 повідомлення щодо невідкладного виконання умов договору, пред’явлено 223 претензії на загальну суму 8,4 млн грн., з яких задоволено 103 претензій. За систематичне порушення договірних умов з боку підрядників розірвано 31 договір.

Чергінець зазначив, що за результатами невиконання будівельними компаніями умов договорів подано 44 позовні заяви до суду на стягнення понад 32 млн грн. На даний час 4 позовні заяви задоволено, розгляд 40 позовних заяв триває.

Нагадаємо, після відсторонення Олега Гладковського у Раді національної безпеки і оборони не планується призначати т. в.о. першого заступника голови відомства.

Також у НАБУ відреагували на журналістське розслідування «Наших грошей».

Як відомо, «Наші гроші» повідомили, що оточення президента України Петра Порошенка курує розкрадання в оборонній сфері. За інформацією журналістів, син заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Олега Гладковського Ігор був безпосереднім учасником мільйонних схем із розкрадання в оборонному комплексі.

У відповідь Гладковський повідомив, що він просить тимчасово призупинити його повноваження першого заступника секретаря РНБО. Також він звернувся в правоохоронні органи із заявою про перевірку оприлюднених у журналістському розслідуванні Bihus.Info фактів про незаконні оборудки при закупівлях в армії.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО