Суд таки арештував корпоративні права фірми, рахунок якої підлягав конфіскації

Суд наклав арешт на корпоративні права компанії «Західтрансбуд» і банківські рахунки державного підприємства «Константа-Агро», гроші з рахунків котрих підлягали конфіскації, але були виведені працівниками Укрсоцбанку.

Такі рішення 6 лютого ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вадим Сенін за результатами розгляду клопотання НАБУ та САП, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, суд затвердив угоду про визнання винуватості між САП і директором ТОВ «Західспецбудмеханізація» та ТОВ «Західтрансбуд» Романом Сеніком у справі привласнення коштів ПАТ «Укрзалізниця». Згідно вироку, арештовані кошти на рахунках компанії «Західтрансбуд» і державного підприємства «Константа-Агро» в Укрсоцбанку підлягали конфіскації. Проте, як з'ясували детективи, понад 20 млн грн з цих рахунків були виведені на інші рахунки компаній на їх вимогу працівниками Укрсоцбанку.

Ці дії працівників банку є предметом кримінального провадження. В НАБУ їх попередньо кваліфікували за частиною 5 статті 191 (розтрата майна) і частиною 1 статті 388 КК України (незаконні дії щодо майна, яке підлягає конфіскації).

У зв'язку з цим, детективи просили суд накласти арешт на корпоративні права «Західтрансбуду» і банківські рахунки «Константа-Агро». Суддя Сенін клопотання задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ розслідує виведення коштів з рахунків компаній, які повинні були конфіскувати на користь держави. У цій справі суд відмовився заарештовувати майна фірми-фігуранта.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО