Назвали найпоширеніше порушення у фінансуванні партій

На сьогоднішній день 274 політичні сили подають до Національного агентства щодо запобігання корупції (НАЗК) квартальні фінансові звіти про свою діяльність.

Про це голова НАЗК Олександр Мангул сказав у інтерв'ю РБК-Україна, пише «Слово і Діло».

Мангул зазначив, що в звітах є порушення і найпоширеніше з них: особа, яка робить внески на діяльність політичної партії, має податковий борг.

«Це заборонено законом», - додав він.

При цьому глава НАЗК заявив, що деякі з партій відповідально самі перевіряють наявність або відсутність податкового боргу у особи, яка робить внесок до партійної каси.

«Якщо вони встановлюють такий факт, то повертають гроші. Якщо ж такий факт встановлюємо ми, це загрожує партії штрафом за адміністративне правопорушення. Відповідний протокол направляється до суду, і він вже приймає рішення», - додав він.

При цьому Мангул констатував, «що кожен новий квартал особливо великі політичні сили допускають все менше і менше неточностей».

Раніше НАЗК почало перевірку декларацій топ-чиновників.

Нагадаємо, цього року «Слово і Діло» зробило 6 великих розслідувань, про те, як партії, що отримають фінансування з держбюджету, витрачають ці гроші. Тексти присвячені витратам Опоблоку, Батьківщини, Радикальної партії, БПП, Самопомочі та Народного фронту.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО