Справа Мартиненка: суд відмовився розглядати повернення прокурора САП

Суд відмовився розглядати заяву про перегляд рішення щодо відводу прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Андрія Перова від обвинувачення у справі колишнього народного депутатв Миколи Мартиненка.

Відповідну заяву оголосила головуюча у справі суддя Шевченківського районного суду міста Києва Лідія Щебуняєва, додавши, що документ перебуває на автоматизованому розподілі, повідомляє кореспондент «Слово і Діло».

За її словами, згідно Кримінального процесуального кодексу України, відповідна заява направляється не напряму до колегії, а на авторозподіл, який визначить суддів для розглядату цього документу.

Нагадаємо, керівник САП Назар Холодницький подав заяву про повернення до обвинувачення у справі Мартиненка прокурора Перова. Як відомо, підставою для його відводу була догана від комісії прокурорів, яку винесли через грюк дверима. Однак Велика палата Верховного суду скасувала таке покарання Перову.

Також у САП відреагували на догану прокурору в справі Мартиненка.

Пізніше, Верховний суд відмовився скасовувати догану прокурору Перову. Однак Велика палата ВС не погодилася й скасувала догану прокурору.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО