Всі країни-члени ЄС підтримали «азовський пакет» санкцій – Порошенко

До так званого азовського пакету санкцій проти Російської Федерації приєдналися 28 країн-членів Європейського Союзу.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив президент України Петро Порошенко під час зустрічі з громадськістю щодо процесу звільнення українських моряків, трансляцію вів «112 Україна».

«Це 28 країн-членів ЄС одноголосно застосували санкції проти РФ у зв'язку з актом агресії проти України в Азовському морі і Керченській протоці. Це і є та форма солідарності, яка надзвичайно важлива», - заявив Порошенко.

Нагадаємо, Рада міністрів ЄС погодила «азовський пакет» санкцій проти Росії.

Як повідомлялося, російські прикордонники 25 листопада 2018 року із застосуванням зброї захопили в районі Керченської протоки український рейдовий буксир «Яни Капу» і малі броньовані артилерійські катери «Бердянськ» і «Нікополь» ВМС ЗСУ, які прямували з Одеси до Маріуполя.

Унаслідок інциденту було затримано і заарештовано 24 українських моряків. Їх перевезли з Криму до московського слідчого ізолятора «Лефортово». Крім того, трьох поранених під час обстрілу росіянами українських моряків було переведено до лікарні СІЗО «Матроська тиша».

ФСБ Росії порушила кримінальну справу і висунула всім українським полоненим морякам звинувачення в незаконному перетинанні кордону, вчиненому групою осіб за попередньою змовою або організованою групою, або із застосуванням насильства чи з погрозою його застосування (ч. 3 ст. 322 КК РФ).

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО