У СБУ розповіли, як Росія намагалася зірвати вибори - відео

Служба безпеки України заявляє, що Росія готує втручання у вибори.

Як пише «Слово і Діло», про це на брифінгу заявив заступник глави СБУ Віктор Кононенко.

«Російським керівництвом перед усіма російськими спецслужбами було поставлене чітке завдання «закрити українське питання у 2019 році». Росія намагатиметься штучно створити ситуацію невизнання виборів в Україні, як частиною українців, так і частиною західної спільноти», - сказав він.

Кононенко додав, що СБУ запобігла зриву виборчого процесу керованим з Москви проектом «Білі балаклави».

«Микола Дульський (громадянин України, який переховується в Росії – ред.) організував в інтересах Росії в Україні як мінімум 6 акцій дестабілізації ситуації. Сьогодні ми розповімо про зрив чергових деструктивних планів РФ на прикладі одного з проектів по дестабілізації ситуації у нашій країні – проекту «Білої балаклави», члени якої, діючи за вказівками з Москви з осені 2018 року готували зрив виборчого процесу відразу після завершення першого туру виборів президента України», - заявив представник СБУ.

Він додав, що у рамках кримінального провадження СБУ провела обушки в офісах і за місцем проживання трьох активних учасників руху на підтримку Надії Савченко, які за координацією «з відомим агентом російських спецслужб Миколою Дульським, що переховується в Росії, готували підготовку до насильницької зміни влади» в Україні.

«Для підвищення градусу протестної активності затриманий учора Євген Моринець (він же «Біла балаклава») знімав, обробляв і розміщував у мережі інтернет відеоролики від імені «Білої балаклави». Ця відеопродукція містить заклики до повалення конституційного ладу в Україні та захоплення державної влади насильницьким шляхом», - сказав Кононенко.

Він додав, що зловмисники намагалися втягнути у свою протиправну діяльність активних громадян та організації, закликаючи їх до «народовладдя».

Після цього вони планували захоплювати адміністративні будівлі у регіонах України, а також Верховну раду і організовувати масові протести та кровопролиття, щоб зчинити хаос.

«Координацію Моринця здійснював Дульський. Задум Росії включав невизнання виборів, скликання віче та висування вимог до влади, які не можуть бути виконані», - сказав Кононенко.

Як відомо, чергові вибори президента України відбудуться 31 березня 2019 року.

Центральна виборча комісія зареєструвала рекордну для України кількість кандидатів у президенти – 44 людини – і завершила реєстрацію.

Ознайомитися з обіцянками всіх зареєстрованих раніше кандидатів та їхніми деклараціями можна на сайті «Слово і Діло».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО