Суд наклав арешт на майно екс-директора «Укркосмосу»

Суд наклав арешт на квартиру та земельні ділянки колишнього генерального директора державного підприємства «Укркосмос» Сергія Капштика, якого детективи НАБУ підозрюють у завданні збитків підприємству.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вадим Сенін за результатами розгляду клопотання НАБУ, повідомляє «Слово і Дело».

Детективи НАБУ подали клопотання про накладення арешту на майно Капштика. Так, правоохоронці просили заарештувати квартиру площею 49,2 квадратних метрів і дві земельні ділянки площею 0,0304 і 0,0622 га. Суд клопотання задовольнив.

За версією слідства, в період 2011-2017 років екс-гендиректор «Укркосмосу», його позаштатний радник Михайло Гріншпон і ще одна особа організували схему, в результаті якої вивели за кордон і легалізували $8,24 млн, призначених для будівництва ракети-носія на потужностях ДП «ВО Південмаш». Зазначені кошти були виділені за кредитом Канадського експортного агентства під гарантії Кабінету міністрів України в розмірі $292,4 млн.

Для цього Капштик за вказівкою свого позаштатного радника підписав і передав представникам генерального підрядника проекту зі створення Національної супутникової системи зв'язку України – канадської корпорації Macdonald, Dettwiler And Associates Corp – документи з вимогою перерахувати кошти на рахунок компанії, підконтрольної Гріншпону. В результаті $8,24 млн з отриманих компанією позаштатного радника, зареєстрованою на Сейшельських островах, були використані в його власних інтересах.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру гендиректору «Укркосмоса». Пізніше суд відпустив його під особисте зобов'язання. Нещодавно детективи завершили розслідувати справу «Укркосмосу».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО