Суд обмежив терміни ознайомлення зі справою новому адвокату судді Войтенко

Суд обмежив до 11 лютого строки ознайомлення з розслідуванням НАБУ для нового адвоката судді Подільського районного суду міста Києва Тетяни Войтенко, яку підозрюють в отриманні неправомірної вигоди та зловживанні впливом.

Таке рішення ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Світлана Кушнір за результатами розгляду клопотання детектива, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказувалося в документі, Войтенко та заступник апарату цього ж суду Юлія Чубко разом зі своїми адвокатами повністю ознайомилися з розслідуванням НАБУ. Однак пізніше суддя відмовилася від одного з адвокатів, ще один її захисник ознайомився лише з 3 томами, а третій – не прочитав жодного. У зв'язку з цим детективи подали клопотання про обмеження термінів ознайомлення зі справою для двох адвокатів і суд його задовольнив. Втім, в останній день терміну можливого ознайомлення зі справою двох адвокатів Войтенко від неї в НАБУ надійшло клопотання про надання доступу до розслідування її нового адвоката.

У НАБУ додали, що новий адвокат Войтенко так і не розпочав ознайомлюватися зі справою й умисно затягує процедуру. Тому детектив подав ще одне клопотання про обмеження терміну ознайомлення зі справою для нового адвоката судді. Суд його задовольнив частково й встановив кінцевою датою ознайомлення 11 лютого.

Нагадаємо, суд скасував арешт частини грошей судді Войтенко. Також суд не відновив їй запобіжний захід.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО