Переворот у Венесуелі: через протести загинули 16 людей

У Венесуелі під час акцій протесту проти президента Ніколаса Мадуро загинули щонайменше 16 людей. Загиблі є в декількох штатах Венесуели, зокрема в столиці Каракасі.

Як пише «Слово і Діло», про це інформує La Prensa de Lara.

При цьому місцева організація «Центр моніторингу за соціальними конфліктами» повідомляє про 13 загиблих, але вона враховувала лише жертви зіткнень, особи яких вдалося підтвердити.

Нагадаємо, в середу, 23 січня, лідер опозиції та голова Національної асамблеї Венесуели Хуан Гуайдо на масовій акції протесту оголосив себе тимчасовим президентом Венесуели й присягнув перед тисячами прихильників опозиції.

Хуана Гуайдо вже визнав тимчасовим лідером Венесуели президент США Дональд Трамп. Зміну влади у Венесуелі підтримали Канада, Європейський Союз, а також низка країн Латинської Америки: Бразилія, Колумбія, Еквадор, Перу, Парагвай, Чилі, Аргентина, Коста-Рика та Гватемала.

Відмовилися визнавати «переворот» президенти Мексики та Болівії.

Крім того, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган підтримав президента Венесуели Ніколаса Мадуро й запропонував свою підтримку після того, як венесуельський опозиційний лідер оголосив себе тимчасовим президентом.

За даними ЦВК Венесуели, Ніколас Мадуро виграв президентські вибори в травні 2018 року, набравши близько 70% голосів. Таким чином, він забезпечив собі перебування на посаді президента Боліваріанської республіки на наступні шість років – до 2025 року, його другий президентський строк розпочався 10 січня. Через недотримання мінімальних стандартів справжньої демократії визнавати результати голосування відмовилися США, а також Чилі та Аргентина.

Венесуела вже кілька років зазнає найсильнішої економічної кризи.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО