НАБУ розслідуватиме справу проти Луценка через «хабар»

Солом’янський районний суд Києва зобов’язав Національне антикорупційне бюро почати розслідування за фактом отримання неправомірної вигоди генеральним прокурором України Юрієм Луценком у змові зі своїм першим заступником Дмитром Сторожуком.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в рішенні суду.

Зазначається, що 17 жовтня 2018 року на особистому прийомі у голови СБУ Василя Грицака на Луценка та Сторожука подали заяву про вчинення кримінального корупційного злочину. Зокрема, заявник стверджує, що Луценко і Сторожук вчинили правопорушення за ст. 27 (види співучасників), 28 (вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч.1 ст.396 (приховування злочину), ч.2 ст. 366 (службове підроблення), ч. 2 ст. 368 (одержання хабара), ст. 382 (невиконання судового рішення) КК України.

СБУ 30 жовтня 2018 року надіслала звернення до НАБУ «в зв'язку з віднесенням розслідування злочинів до їх компетенції».

У НАБУ зазначили, що не знайшли ознак складу кримінальних правопорушень, віднесених до підслідності детективів Бюро, в діях Луценка та Сторожука, тому не вноситимуть відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Після цього заявник звернувся до суду з вимогою внести відомості до ЄРДР.

«Суд ухвалив зобов'язати службову особу НАБУ не пізніше 24 годин після отримання копії ухвали внести до ЄРДР відомості про кримінальні правопорушення … розпочати розслідування й за 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявникам витяг», – ідеться в рішенні суду.

Відзначається, що ухвала оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, суд Києва розглянув обвинувальний акт щодо двох суддів, обвинувачених у спробі дати хабара очільнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому.

Також стало відомо, скільки корупціонерів затримали.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО