Публічне зведення рахунків із НАБУ було помилкою – Луценко

Читать на русском
Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що було помилкою виносити конфлікт з НАБУ у публічну площину.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що було помилкою виносити конфлікт з НАБУ у публічну площину.

Про це він заявив у інтерв'ю українським телеканалам, передає «Слово і Діло» з посиланням на ТСН.

Конфлікт НАБУ та ГПУ: що ніяк не поділять та чого побоюються правоохоронні органиГенпрокурор назвав конфлікт із НАБУ міфом, але на цей так званий міф чомусь відрегував Захід. Що ніяк не поділять ГПУ та НАБУ, розбирались експерти.

За словами очільника Генпрокуратури, замість публічних суперечок з директором НАБУ Артемом Ситником, необхідно було «за столом обговорювати проблеми і робити реальні кроки на зустріч одне одному».

«Ми зустрілися з паном Ситником буквально днями. Після його повернення зі Сполучених Штатів ми провели обговорення ситуації, і спільно прийшли до того, що було помилкою публічне зведення рахунків. Заяви НАБУ про те, що їм перешкоджають. Інші речі, в тому числі з мого боку. Дійсно не розуміють ні українці, ні за кордоном», - сказав Луценко.

При цьому він наголосив, що не має права закривати очі на порушення законодавства з боку НАБУ. Тому він ініціював зміни до законів, щоб скасувати «неадекватну» норму щодо набрання агентів НАБУ на відкритих конкурсах.

«Усім зрозуміло, що це ненормально. Штірліц, напевно, з розуму зійшов би, якби йому сказали, що треба пройти відкритий конкурс. Але з іншого боку – це закон. Якщо він неправильний – його міняють. Але не порушують», - сказав Луценко.

Нагадаємо, що генпрокурор Юрій Луценко заявив, що усі агенти НАБУ, які працюють під прикриттям, є нелегальними. Він також звинуватив детективів у використанні контрабандної техніки.

Директор НАБУ Артем Ситник, коментуючи звинувачення Юрія Луценка, заявив, що зараз відбувається фінальний опір корупційної системи.

Між НАБУ, ГПУ і СБУ спалахнув конфлікт. Агент Бюро під прикриттям був затриманий співробітниками спецслужби. Генпрокуратура підозрює його в провокуванні хабара. НАБУ звинуватило ГПУ і СБУ в зриві секретної операції щодо виявлення корупції в Держміграційній службі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: