У Константинополі пояснили, чому ПЦУ не має права створювати закордонні єпархії

Екзарх Константинополя Даниїл пояснив, чому Православна церква України (ПЦУ) не має право створювати закордонні єпархії та парафії.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив архієпископ Даниїл Памфільський Української православної церкви в США, передає «ВВС Україна».

«Справа в тому, що в лоні Вселенського патріархату існує окрема структура - Українська православна церква в діаспорі. Вона має свої структури в США, в Канаді, в Австралії, Бразилії, Венесуелі, Парагваї, в Європі», - розповів архієпископ.

Зокрема, «щоб не створювати паралельні юрисдикції, було чітко сказано, що ПЦУ буде співпрацювати з Константинополем для духовного окормлення українців за кордоном».

При цьому екзарх Константинополя пояснив, що це не означає, що «українські ієрархи не зможуть поїхати до Франції або у США і опікуватися про людей там. Звичайно, вони можуть приїжджати до нас, як і ми приїжджати в Україну».

Крім того, щодо парафій колишньої УПЦ Київського патріархату в Росії архієпископ зазначив, що «потрібно знайти модель компромісу, щоб якимось чином піклуватися про тих людей, які мають свої громади».

Також у США відреагували на проголошення автокефалії ПЦУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що томос про автокефалію Православної церкви України 9 січня 2019 року підписали всі члени Синоду Вселенського патріархату.

Як повідомлялося, 6 січня 2019 року Вселенський патріархат надав томос Православній церкві України. Предстоятель ПЦУ Епіфаній в ході богослужіння в храмі Святого Георгія на Фанарі отримав з рук Вселенського патріарха Варфоломія посох і томос, який проголошує автокефалію.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО