НАБУ завершило розслідування щодо екс-голови Держекоінспекції

Детективи Національного антикорупційного бюро завершили досудове розслідування кримінального провадження за підозрою колишнього голови Державної екологічної інспекції України Андрія Заїки в недостовірному декларуванні.

Про це йдеться в одному з судових рішень, повідомляє «Слово і Діло».

Як наголошується в документі, 26 грудня начальник шостого відділу прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Сергій Козачина дав доручення детективам на повідомлення Заїці та його адвокатам про завершення досудового розслідування, а також відкриття матеріалів слідства.

Як відомо, за версією слідства, екс-глава Держекоінспекції подав завідомо недостовірні відомості в е-деклараціях за 2015 і 2016 роки, а також перед звільненням. Зокрема, як встановили детективи, в декларації за 2015 рік нині колишній чиновник не відобразив відомості щодо майна на загальну суму понад 3,77 мільйона гривень, в декларації за 2016 рік – на загальну суму понад 29,61 млн грн. Крім того, в декларації, поданої перед звільненням з займаної посади, Заїка не вніс відомості про майно на загальну суму близько 27,96 млн грн.

Нагадаємо, НАБУ почало розслідувати можливу брехню в декларації екс-глави Держекоінспекції. 20 жовтня Заїці повідомили про підозру. Пізніше, як з'ясувалося, правоохоронці не зверталися до суду для обрання йому запобіжного заходу.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО