НАЗК знайшло порушення в декларації нардепа Голубова

Читать на русском
Нацагентство направило висновок Національному бюро з приводу виявлених порушень у декларації члена парламенту з Одеси.
Дмитро Голубов

Національне агентство з питань запобігання корупції знайшло ознаки незаконного збагачення в декларації народного депутата Дмитра Голубова й скерувало висновок до Національного антикорупційного бюро.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Нацагентства.

«НАЗК за результатами повної перевірки декларації народного депутата (Дмитра Голубова – ред.) виявило ознаки кримінального злочину – незаконного збагачення. Обґрунтований висновок щодо виявлення ознак правопорушень затверджений на засіданні Нацагентства й скерований до НАБУ», – відзначили в НАЗК.

За словами представників Нацагентства, обґрунтований висновок складений щодо нардепа Дмитра Голубова. На думку НАЗК, політик у декларації за 2016 рік задекларував грошові активи свої та дружини на загальну суму в гривневому еквіваленті 14,16 мільйона гривень, законність походження яких не підтверджена доказами. Депутат пояснив наявність коштів здійсненням різних операцій із біткойном, проте жодних документів, які б підтверджували відповідні факти, не надав.

Також НАЗК скерувало висновок до НАБУ щодо депутата Селидівської міської ради Донецької області Артура Мірумяна. На думку відомства, депутат у декларації за 2017 рік не вказав частку нежилого приміщення, автомобіль дружини, а також недостовірно задекларував отриманий від різних джерел дохід. Загалом встановлене зазначення депутатом недостовірних відомостей на суму 2,24 млн грн.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування «незаконного збагачення» міністра інфраструктури Володимира Омеляна. Також детективи почали розслідувати можливе збагачення розвідника Сергія Семочка. Раніше НАБУ порушило провадження щодо ймовірного збагачення нардепа Антона Геращенка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: