Підозрюваному екс-голові Держекоінспекції не обирали запобіжний захід

Читать на русском
У колишнього керівника екологічної інспекції не буде запобіжного заходу, оскільки ризику приховування немає.
Андрій Заїкафото: «Слово і Діло»

Національне антикорупційне бюро через недоцільність не зверталося до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу колишньому голові Державної екологічної інспекції Андрію Заїці, підозрюваному в недостовірний декларування.

Про це йдеться у відповіді НАБУ на запит журналіста «Слова і Діла».

«У відповідь на Ваш запит повідомляємо, що клопотання про запобіжний захід екс-керівнику Державної екологічної інспекції України, якому було повідомлено про підозру 19 жовтня, не готувалося детективами Національного бюро у зв'язку з недоцільністю його обрання», – підкреслили у відомстві.

Як відомо, екс-голову Держекоінспекції підозрюють у поданні завідомо недостовірних відомостей в електронних деклараціях за 2015 і 2016 роки, а також перед звільненням. Зокрема, як встановили детективи НАБУ, в декларації 2015 року Заїка не зазначив відомості щодо майна на загальну суму понад 3,77 мільйона гривень, у декларації за 2016 рік – на загальну суму понад 29,61 млн грн. Крім того, до декларації, поданій перед звільненням з обійманої посади, екс-чиновник не вніс відомостей про майно на загальну суму близько 27,96 млн грн.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру екс-голові Держекоінспекції. Раніше детективи почали розслідувати брехню в декларації Заїки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: