Суд продовжив розслідування справи надання хабара прокурору ГПУ

Суд продовжив до 30 січня термін досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою особи в дачі неправомірної вигоди прокурору Генеральної прокуратури за рішення в справі, де вказана особа є обвинуваченим.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк за результатами розгляду клопотання детектива НАБУ, повідомляє «Слово і Діло».

В обґрунтування клопотання детектив вказував, що наразі поки що неможливо завершити досудове розслідування через необхідність проведення низки слідчих дій.

Як відомо, вказану особу 30 вересня викрили на наданні хабара прокурору ГПУ в розмірі 15 тисяч доларів. 1 жовтня їй повідомили про підозру. За інформацією слідства, пропозиція хабара надійшла прокурору в лютому 2018 року, після чого він одразу повідомив про цей факт до Генеральної інспекції ГПУ. Хабар прокурору ГПУ запропонував громадянин, якого обвинувачують у скоєнні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369 (пропозиція хабара) КК України. У Бюро додали, що обвинувачений вирішив домовитися з прокурором про пом'якшення йому звинувачень, запропонувавши 30 тисяч доларів хабара. Його затримали під час вручення частини хабара.

Нагадаємо, суд продовжив домашній арешт підозрюваному НАБУ особі в дачі хабара прокурору. Також суд відправив його під домашній арешт.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО