Суд обрав запобіжний захід особі, яка дала хабара прокурору ГПУ

Читать на русском
Столичний райсуд частково підтримав антикорупційних прокурорів у застосуванні запобіжного заходу особі, яка давала хабар прокурору ГПУ.

Суд відправив під нічний домашній арешт обвинувачену особу, яку затримали детективи НАБУ за підозрою в наданні хабара прокурору Генеральної прокуратури.

Таке рішення ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Ганна Сергієнко, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександр Луговський просив відправити підозрюваного під цілодобовий домашній арешт. Також він вказував, що існують ризики, що зазначена особа переховуватиметься від слідства; незаконно впливатиме на свідків; може знищити, приховати або спотворити речові докази, а також перешкоджати розслідуванню іншим чином.

Вислухавши доводи прокурора, суддя Сергієнко частково задовольнила клопотання. Так, вона відправила підозрюваного під нічний домашній арешт із покладанням низки процесуальних обов'язків, таких як: здача закордонних паспортів; не відлучатися з місця проживання без дозволу; прибувати на першу вимогу; утримуватися від спілкування з фігурантами та повідомляти про зміну місця проживання.

Як відомо, 30 вересня детективи НАБУ викрили особу на наданні хабара прокурору ГПУ в розмірі 15 тисяч доларів. 1 жовтня йому повідомили про підозру. За інформацією слідства, пропозиція хабара надійшла прокурору в лютому 2018 року, після чого він одразу повідомив про цей факт до Генеральної інспекції ГПУ. Хабар прокурору ГПУ запропонував громадянин, якого обвинувачують у скоєнні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369 (пропозиція хабара) КК України. У Бюро додали, що обвинувачений вирішив домовитися з прокурором про пом'якшення йому звинувачень, запропонувавши 30 тисяч доларів хабара. Його затримали під час вручення частини хабара.

Нагадаємо, детективи НАБУ спіймали працівника ГПУ на отриманні хабара.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: