Суд продовжив домашній арешт підозрюваній НАБУ особі в дачі хабара прокурору

Читать на русском
Столичний суд продовжив домашній арешт обвинуваченого Генпрокуратурою особи, яку затримали на дачі хабарі прокурору.

Суд продовжив до 30 січня строк тримання під нічним домашнім арештом особи, яку детективи Національного антикорупційного бюро викрили на дачі неправомірної вигоди прокурору Генеральної прокуратури.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександр Луговський просив суд продовжити домашній арешт підозрюваному, оскільки досудове розслідування триває, а ризики перешкоджання досудовому розслідуванню не зменшилися.

Вивчивши матеріали, суддя Вишняк клопотання задовольнив. Так, суд продовжив домашній арешт підозрюваному до 30 січня, а також продовжив дію наступних обов'язків: прибувати на першу вимогу; не відлучатися з місця проживання; повідомляти про зміну свого місця проживання; здати на зберігання закордонні паспорти й утримуватися від спілкування з обвинуваченими в іншому провадженні, де він також обвинувачений.

Як відомо, вказану особу 30 вересня викрили на наданні хабара прокурору ГПУ в розмірі 15 тисяч доларів. 1 жовтня їй повідомили про підозру. За інформацією слідства, пропозиція хабара надійшла прокурору в лютому 2018 року, після чого він одразу повідомив про цей факт до Генеральної інспекції ГПУ. Хабар прокурору ГПУ запропонував громадянин, якого обвинувачують у скоєнні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369 (пропозиція хабара) КК України. У Бюро додали, що обвинувачений вирішив домовитися з прокурором про пом'якшення йому звинувачень, запропонувавши 30 тисяч доларів хабара. Його затримали під час вручення частини хабара.

Нагадаємо, суд відправив вказану підозрювану особу під нічний домашній арешт.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: