Суд знову відмовив власникам Новояворівської ТЕЦ у роз'ясненні арешту

Суд залишив без задоволення апеляційну скаргу власників Новояворівської теплоелектроцентралі на відмову суду роз'яснювати рішення про арешт активів ТЕЦ.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, рішенням від 12 червня 2018 року був накладений арешт на майно, що належить ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Енергія-Новояворівськ», як на єдиний майновий комплекс, із тимчасовим позбавленням права на відчуження, розпорядження, користування майном. 8 серпня представник фірми подав до суду заяву про роз'яснення цього арешту. 2 листопада суд відмовив задоволенні заяви.

Не погоджуючись із таким рішенням, представник власника Новояворівської ТЕЦ подав апеляційну скаргу, в якій просить рішення суду скасувати, постановити нове рішення, яким задовольнити заяву адвоката про роз'яснення судового рішення. В обґрунтування вимог скарги апелянт зазначає невідповідність зазначеного рішення вимогам ст. 370 КПК України. Він також вказав, що фактично власникам майна заборонено користуватися майном, а арешт зупиняє роботу товариства. Представник Новояворівської ТЕЦ додав, що незрозумілість рішення полягає в частині того, хто і з якого часу керуватиме підприємством у зв'язку з його передачею Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів. Також апелянт звернув увагу суду на те, що товариство є критично важливим об'єктом інфраструктури.

Вислухавши його доводи, колегія суддів залишила скаргу ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ» без задоволення. Так, судді погодилися з рішенням суду першої інстанції й визнали його таким, що відповідає вимогам кримінального процесуального закону, є обґрунтованим, вмотивованим, викладеним у зрозумілій формі.

Нагадаємо, суд відмовився роз'яснювати власникам Новояворівської і Новороздільської ТЕЦ арешт активів. Пізніше суд призначив повторний розгляд заяв про роз'яснення арешту цих ТЕЦ. Також суд знову відмовив у знятті арешту з Новояворівської ТЕЦ.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО