ВРП призначила до розгляду клопотання САП щодо судді з Маріуполя

Вища рада правосуддя 26 грудня розгляне клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури щодо відсторонення від правосуддя судді Приморського районного суду Маріуполя Ігоря Сараєва, якого НАБУ підозрює в отриманні хабара.

Про це йдеться в порядку денному ради на 26 грудня, повідомляє «Слово і Діло».

«Розгляд клопотання заступника генерального прокурора-керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького про тимчасове відсторонення судді Приморського районного суду Маріуполя Донецької області Ігоря Сараєва від правосуддя в зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності», – йдеться в документі.

Доповідачем із зазначеного питання призначили Миколу Гусака.

Як відомо, суддю Сараєва підозрюють у вимаганні та отриманні хабара від місцевого жителя в розмірі 15 тисяч гривень за винесення рішення в справі про адміністративне правопорушення. Гроші передавалися двома траншами. Відразу після передачі другої частини неправомірної вигоди суддя й був викритий «на гарячому».

Нагадаємо, НАБУ викрило на хабарі ще одного суддю. Пізніше з'ясувалося, що ним виявився суддя Сараєв із Приморського суду Маріуполя.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО