Луценко заявив про затримання двох чиновників «Укргазвидобування»

Генеральна прокуратура спільно зі Службою безпеки України та Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою затримала двох чиновників ПАТ «Укргазвидобування» за підозрою в отриманні «відкатів».

Про це на своїй сторінці в Facebook написав генеральний прокурор Юрій Луценко, повідомляє «Слово і Діло».

За його словами, йдеться про начальника механіко-енергетичного департаменту Володимира Микитіна та директора з підготовки та транспортування газу «Укргазвидобування» Олександра Гордієнка.

«Сьогодні затримані двоє посадовців «Укргазвидобування», які налагодили схему отримання 10% відкату за держзамовлення. В межах справи зафіксовано, що за вересень-грудень (2018 року) начальник механіко-енергетичного департаменту «Укргазвидобування» Володимир Микитін і директор із підготовки та транспортування газу Олександр Гордієнко отримали 16,84 мільйона гривень», – зазначив генпрокурор.

Луценко також додав, що посадовців затримали під час одержання чергового траншу в 9 млн грн. Генпрокурор зазначив, що затримані намагалися жбурнути гроші у вікно.

«Під час отримання чергового траншу в 9 мільйонів гривень зловмисників затримали. Спроба викинути у вікно купу грошей не вплине на перебіг слідства. Подарований чиновнику Land Cruiser також врахуємо», – додав він.

Нагадаємо, НАБУ провело обшук у справі заволодіння газом «Укргазвидобування» фірмою «Карпатигаз». Також детективи провели слідчі дії в представника фірми Moston Properties у справі «Укргазвидобування». Раніше суд скасував арешт рахунків «Укргазвидобування».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО