МВФ попереджає про світову фінансову кризу

У Міжнародному валютному фонді найближчими роками прогнозують настання нової світової фінансової кризи через падіння вартості основних сировинних продуктів.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив заступник глави Міжнародного валютного фонду Девід Ліптон, повідомляє The Guardian.

Ліптон зазначив, що криза вдарить насамперед по тих країнах, які займаються продажем сировини, і по Україні з експортом зерна і металу зокрема.

«Грозові хмари наступної глобальної фінансової кризи вже збираються», - заявив представник Фонду.

У МВФ також зазначили, що навіть міцні економіки великих країн, як і сам Фонд, поки не готові перенести можливу кризу без втрат.

«Як ми вже говорили, «відремонтуйте дах, поки світить сонце». Як і багато хто з вас, я бачу грозові хмари і боюся, що робота із запобігання кризам не завершена», - сказав він.

Прогнозується, що глобальне зростання сповільниться в результаті торгової війни. Ліптон попередив, що стійкий торговий конфлікт між США і Китаєм, найімовірніше, викличе «далекосяжні і довгострокові наслідки» для світової економіки. Він вважає, що є ризик того, що риторика Дональда Трампа може спонукати Китай захистити свою економіку від решти світу.

Раніше в МВФ заявляли, що глобальна фінансова криза стала ближчою. Зокрема, деякі несприятливі прогнози почали реалізовуватися.

Як повідомлялося, нова економічна криза може настати в найближчі кілька років.

Нагадаємо, МВФ затвердить терміни і кількість всіх траншей для України 18 грудня.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО