САП скерувала до суду справу начальника сектора контррозвідки СБУ

Спеціалізована антикорупційна прокурора 10 грудня скерувала до суду обвинувальний акт щодо начальника сектора контррозвідки Лівобережного міжрайонного відділу Головного управління Служби безпеки України в Києві та Київській області Олександра Карамушки.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Національного антикорупційного бюро.

У відомстві нагадали, що Карамушку затримали за підозрою в одержанні неправомірної вигоди в 47,5 тисяч доларів від осіб, які в незаконній спосіб отримали громадянство України. За інформацією НАБУ, обвинувальний акт щодо Карамушки, а також його спільниці Юлії Кондратьєвої, направили до Голосіївського районного суду міста Києва.

Як відомо, Карамушку обвинувачують у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України («прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою»). Його спільниці Кондратьєвої інкримінують ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 КК України.

Детективи НАБУ встановили, що посадовець СБУ вимагав та отримав кошти за непритягнення до відповідальності осіб, які могли отримати посвідки на постійне або тимчасове проживання на території України в незаконній спосіб. Слідство зібрало достатньо доказів на підтвердження того, що підозрюваний володів інформацією, яка свідчила про отримання низкою іноземців посвідок на проживання в Україні через укладання фіктивних шлюбів із громадянками України. Доступ до таких даних відкривав можливості для шантажу та вимагання неправомірної вигоди, чим і скористався співробітник СБУ. Адже належне розслідування цих фактів мало б наслідком можливе видворення цих осіб із території України.

Нагадаємо, суд залишив під арештом автомобіль СБУшника Карамушки. Також суд продовжив його відсторонення. Раніше суд продовжив обов'язки підозрюваного НАБУ СБУшника і його спільниці.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО