Суд відклав розгляд позову ДІФКУ до фінансової компанії

Суд відклав підготовче засідання за позовом Державної інноваційної фінансово-кредитної установи до фінансової компанії «Фактор Плюс» про визнання договору про відступлення права вимоги недійсним, який є предметом розслідування НАБУ.

Таке рішення ухвалив Господарський суд міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, детективи НАБУ завершили досудове розслідування, а прокурорами САП направлено до суду кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього голови правління ДІФКУ Арсена Ісаакяна. Його звинувачують в розтраті майнових прав установи в особливо великому розмірі шляхом відчуження за оспорюваним договорами права вимог бюджетних коштів в ДП «АНТК ім. Антонова »на користь фінансової компанії« Фактор Плюс ».

Також зазначається, що рішенням Господарського суду Києва від 6 березня відмовлено в задоволенні позову ДІФКУ до «Фактор Плюс» про визнання договору про відступлення права вимоги недійсним. Постановою Київського апеляційного господарського суду від 15 травня рішення суду від Госпсуду Києва скасовано і прийнято нове рішення про задоволення позовних вимог. Однак рішенням Верховного суду від 14 серпня обидва рішення були скасовані, а справу направлено на новий розгляд до Господарського суду Києва.

В ході засідання представник ДІФКУ подав клопотання про витребування доказів з НАБУ по пов'язаному зі спором справі. Його суд задовольнив. Водночас суддя відмовив НАБУ у вступі до участі в розгляді справи в якості третьої особи. Також суд відклав підготовче засідання на 18 грудня.

Нагадаємо, НАБУ відкрило справу на прокурора САП, який закрив підозру Авакову-молодшому за укладення угоди з екс-главою ДІФКУ. Раніше детективи закрили справу про можливе збагаченні в.о. міністра аграрної політики. Також у НАБУ розповіли, як підозрюваний у справі супутника «Либідь» легалізував кошти.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО