Прокуратура Грузії висунула обвинувачення затриманим українцям

Головна прокуратура Грузії офіційно висунула обвинувачення раніше затриманим шістьом громадянам України та одному громадянину Грузії.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Ехо Кавказу».

«Головна прокуратура Грузії офіційно висунула обвинувачення шістьом громадянам України та одному громадянину Грузії, затриманим під час спецоперації за придбання й зберігання зброї», – йдеться в повідомленні.

Коли відбудеться засідання суду, поки що невідомо.

Раніше МВС Грузії повідомило, що в результаті обшуку в готельних номерах у затриманих вилучені вогнепальні пістолети систем Beretta та Макарова, автоматичну саморобну вогнепальну зброю та різні види боєприпасів. Розслідування триває за статтями Кримінального кодексу Грузії про протиправне придбання й зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв групою осіб.

За даними грузинських телекомпаній, затриманий громадянин Грузії – Лука Чхетія, колишній грузинський військовослужбовець, який воював у добровольчому батальйоні «Донбас». Його батько Серго Чхетія заявив журналістам, що син мав намір узяти участь в акції протесту опозиції в центрі Тбілісі.

Як повідомлялося, раніше народний депутат України з фракції «Самопомочі» Семен Семенченко назвав імена громадян України, затриманих напередодні в Грузії: Дмитро Курагін, Роланд Мелія, Олександр Новиков, Юрій Коростельов, Ігор Орленко, Сергій Кладько, а також громадянин Грузії Лука Чхетія.

За словами депутата, українці приїхали до Грузії з 28 до 30 листопада, щоб зустрітися з побратимами, з якими воювали на сході України. Крім того, він заявив, що українці приїхали до Грузії не для провокацій, а зброю їм підкинули.

У Міністерстві закордонних справ України підтвердили затримання в Тбілісі шістьох українців і повідомили, що їм призначені адвокати.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО