Зіткнення в Азовському морі: у МЗС прокоментували ситуацію

МЗС України розцінює агресивні дії Росії щодо кораблів ВМС ЗСУ як порушення норм Статуту ООН та Конвенції ООН з морського права.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в заяві МЗС щодо збройної провокації Росії у Чорному та Азовському морі, опублікованій на сайті відомства в неділю.

«Провокативні дії з боку РФ в Чорному та Азовському морі перейшли межу і стали вже агресивними», - заявили в міністерстві.

Там констатували, що кораблі РФ у порушення свободи навігації «неправомірно застосували силу» по відношенню до кораблів ВМС ЗС України.

«Ми розцінюємо такі агресивні дії як порушення норм Статуту ООН, Конвенції ООН з морського права. МЗС України здійснить всі належні заходи дипломатичного та міжнародно-правового реагування», - йдеться в заяві.

Також МЗС має намір невідкладно інформувати партнерів про агресивні дії Росії в Азовському морі.

«Такі дії несуть в собі загрозу безпеці всіх держав Чорноморського регіону, а отже вимагають чіткої реакції міжнародного співтовариства», - переконані в міністерстві.

Як повідомлялося, у неділю зранку Військово-морські сили ЗСУ заявили, що прикордонні кораблі РФ здійснили відверто агресивні дії проти кораблів ВМС ЗС України.

Зокрема, російський прикордонний корабель «Дон» здійснив таран українського рейдового буксиру, в результаті якого пошкоджено головний двигун корабля, обшивку та леєрне огородження, втрачено рятувальний плотик.

У свою чергу в так званому «прикордонному управлінні ФСБ по Криму» заявили, що три кораблі Військово-морських сил України у неділю перетнули державний кордон Росії.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО