«Нафтогаз» озвучив дані про свої запаси газу

Доведені та ймовірні (proven and probable, 2P) запаси природного газу «Нафтогазу України» станом на кінець 2017 року становила 304,1 млрд куб. м, нафти та газового конденсату – 45,9 млн тонн.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в попередньому проспекті емісії єврооблігацій компанії, що є в розпорядженні агентства «Інтерфакс-Україна».

У ньому уточнюється, що доведені запаси газу «Нафтогазу» дорівнювали 247,1 млрд куб. м, нафти й газового конденсату - 30,3 млн тонн.

З цього обсягу на «Укргазвидобування» (УГВ) доводилося майже 273 млрд куб. м запасів газу (в тому числі доведені - 224,6 млрд куб. м) і 7,4 млн тонн нафти і конденсату (5,4 млн тонн).

Відповідно до проекту проспекту, станом на кінець минулого року запаси газу «Укрнафти» становили майже 31 млрд куб. м (з яких доведені - 22 млрд куб. м), нафти - 38,3 млн тонн (24,1 млн тонн).

«Нафтогаз» зазначає, що серед доведених запасів газу УГВ поки не розробляє 19,5 млрд куб. м, а «Укрнафта» - 7,5 млрд куб. м, тоді як щодо доведених запасів нафти і газоконденсату ці показники становлять відповідно 1,2 млн тонн і 9,7 млн ​​тонн.

Компанія також вказує, що в другій половині 2017 року УГВ вдалося помітно наростити запаси газу - на 154 млрд куб. м при обсязі виробництва в цей період 7,77 млрд куб. м, а також повністю компенсувати новими запасами здобуті 0,23 млн тонн нафти і газоконденсату.

Водночас, відповідно до проспекту, приріст запасів в «Укрнафти» за 18 місяців із середини 2016 року був відсутній при обсязі видобутку за цей період 7,75 млн куб. м газу і 2,1 млн тонн нафти та газоконденсату.

Нагадаємо, НАК «Нафтогаз України» подала до Господарського суду Києва позов до уряду про відшкодування збитків у розмірі 6,6 мільярда гривень.

Раніше «Нафтогаз» назвав нові ціни для населення.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО