У Порошенка заявили, що ЗМІ перебільшили зростання його доходів

Радник юридичної фірми, яка представляє інтереси президента Петра Порошенка заявив, ЗМІ завищили суму прибутку, який вказав президент у змінах майнового стану в 2018 році.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив радник Avellum Вадим Медведєв, інформує «Інтерфакс».

За його словами, у повідомленні про суттєві зміни в майновому стані як дохід відображається повернення суми вкладених коштів.

Так, Порошенко отримав кошти від придбання облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП), але реальний дохід, за словами Медведєва, є різницею між сумами спочатку вкладених і повернутих коштів.

«Це означає, що задекларований дохід є насамперед поверненням вкладених коштів, а не є збільшенням статків фізичної особи. Фактична дохідність операцій із валютними ОВДП дорівнює ринковій ставці в розмірі 3,35% річних», - сказав він.

За його словами, 28 млн грн Порошенка, з 124 млн, про які раніше писали ЗМІ, були поверненням залучених коштів, а не прибутком.

«Імовірно, може йтися про тисячі гривень прибутку, але ніяк не про мільйони», - додав Медведєв.

Раніше повідомлялося, скільки Порошенко здекларував за неповний 2018 рік.

Нагадаємо, що український президент щомісяця декларує 1 млн грн процентів з депозитів: у січні - 1,02 млн грн; лютому - 1,05 млн грн; березні - 915,2 тис. грн; квітні - 994,4 тис. грн; травні - 958,3 тис. грн; червні - 987,4 тис. грн; липні - 1,06 млн грн; серпні - 1,29 млн грн; вересні - 1,35 млн. грн; жовтні – 1,3 млн грн.

Раніше президент розповів, як перетинав кордон та за чий рахунок відпочивав на Мальдівах.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО